Het hele huwelijksvermogensrecht in één dag!
Overal duikt in de financieel-juridische praktijk (en daarbuiten) het huwelijksvermogensrecht op. Denk aan schuldeiserposities, de relatie met de fiscus, borgstellingen, koopovereenkomsten en wat te denken van een faillissement. En dan hebben we het nog niet gehad over de interne relatie. Weet je bijvoorbeeld het verschil tussen de klassieke gemeenschap van goederen en de moderne? Hoe ga je om met niet-uitgevoerde periodieke verrekenbedingen? Ken je de nieuwe bewijsregels? Wat is het verschil tussen een eenvoudige gemeenschap en een bijzondere gemeenschap? Wat is een breukdelengemeenschap? Wanneer een samenlevingscontract? Wat is een ‘wederzijdse zorgplicht’? Wat is een insluitingsclausule? Wanneer heb ik de toestemming van mijn echtgenoot nodig? Wie is de bestuurder in het huwelijk? Wat is het verband tussen huwelijkse voorwaarden en het levenstestament? En wat zijn de fiscale gevolgen van huwelijkse voorwaarden?
Boek ‘Voorkom ruzie in bed’
Aan de hand van het populaire boek ‘Voorkom ruzie in bed’ (dat als cursusmateriaal uitgereikt wordt!) zal Prof. Bernard Schols op de hem bekende wijze, ofwel onder de noemer ‘leren met lol’, het huwelijksvermogensrecht in één dag behandelen. Uiteraard zal er in deze stoomcursus ook aandacht besteed worden aan het geregistreerd partnerschap en de ongehuwde samenwoners.
Doelgroep
Iedereen in de financiële en juridische wereld die meer wil weten over het huwelijksvermogensrecht in de ruime zin des woords.
Locatie
Waar beter het huwelijksvermogensrecht behandelen dan op de plek waar menig huwelijk begint. ANNA in Amstelveen is een voormalige kerk uit 1927, waar het orgel inmiddels is vervangen door een drankorgel met 21 taps en de locatie dient als proeflokaal en brouwerij van de Naeckte Brouwers. Dus ook voor de borrel na afloop zijn we op de juiste plek.