Als een bedrijf aan u is geschonken of nagelaten, betaalt u daarover schenkings- of successierecht. Voor alle bedrijven in de agrarische sector met een hoge intrinsieke waarde en een laag rendement, is de voortzettingswaarde de basis waarop de belasting wordt berekend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij agrarische bedrijven met veel cultuurgrond en productierechten. Met deze rekenmodule kunt u de voortzettingswaarde berekenen. Die waarde vult u in op de aangifte die u heeft ontvangen. U kunt de berekening van de waarde ook afdrukken. Deze stuurt u mee met uw aangifte.
Ineens invullen
U kunt de module niet downloaden of tussentijds opslaan. Als u het venster tijdens of na het invullen sluit, worden de ingevoerde gegevens niet bewaard. Het is dan ook handig om bij het invullen de jaarstukken en de Verlies- en Winstrekening van de afgelopen 3 volledige boekjaren bij de hand te hebben.
Let op!
Gaat het om een niet-agrarisch bedrijf en denkt u toch dat u voor uw bedrijf de voortzettingswaarde kunt toepassen? Neem dan contact met ons op.
In de rekenmodule kunt u de voortzettingswaarde van de jaren 2009 tot en met 2014 berekenen.
Normbedragen agrarische sector
Voor het berekenen van de voortzettingswaarde van bedrijven in de agrarische sector heeft de Belastingdienst in overleg met de sector normbedragen vastgesteld. Deze normbedragen zijn verwerkt in de rekenmodule. De normen en normbedragen staan in de tabellen:
- Normbedragen 2014
- Normbedragen 2013
- Normbedragen 2012
- Normbedragen 2011
- Normbedragen 2010
- Normbedragen 2009
Meer informatie over de berekening en uitgangspunten van de regeling vindt u op de site van het Ministerie van Financiën. Zoek op 'voortzettingswaarde'.
Klik hier voor de 'Rekenmodule Voortzettingswaarde'.
Geef een reactie