Het schrikbeeld is een plaatsje in de Quote-500.’ Zo vatte het Financieele Dagblad de conclusie samen van een besloten seminar van de Belastingdienst over het ‘Programma Zeer Vermogende Personen (ZVP)’. Privacy is een actueel probleem, en niet alleen vanwege het UBO-register, Quote of andere publicaties als de Luxleaks, Panama Papers of Paradise Papers.
UBO-register
De invoering van een UBO-register ingevolge de Vierde Anti-Witwasrichtlijn, maakt dat in de nabije toekomst iedereen die een uiteindelijk belang heeft van 25% of meer in een ‘juridische entiteit’ met naam en toenaam in een register staat. Dat register kan door zeer veel partijen worden geraadpleegd: overheidsinstanties, Wft-instellingen, maar ook journalisten. Hierdoor zullen dga’s en familiebedrijven nog meer behoefte hebben aan oplossingen om uit de publiciteit te blijven. In de praktijk zijn al veel adviseurs met het privacy-vraagstuk geconfronteerd en worden oplossingen gevonden in herstructurering van BV-structuren naar bijvoorbeeld CV’s of fondsen voor gemene rekening.
Praktijk
Tijdens de Verdiepingscursus zetten drie specialisten een aantal manieren uiteen waarop privacy van vermogende particulieren op juridisch en fiscaal verantwoorde wijze kan worden beschermd. De problematiek wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht en er worden veel voorbeelden behandeld. Daarbij worden internationale fiscale en juridische structuren besproken, oplossingen zoals het Fonds voor Gemene Rekening, publicatieverplichtingen in de jaarrekening en andere praktische aspecten.
Praktische informatie
Dinsdag 25 juni 2019
09.30 uur – 17.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
€ 695
Docenten: drs. Jeroen Knol, mr. Sophie VandenHende, mr. Jan Willem Schenk