De Belastingdienst betaalt binnenkort de tegemoetkomingen op basis van de Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) uit. Werkgevers die voldoen aan de voorwaarden voor bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, maar dit nog niet aangevraagd hebben, moeten uiterlijk 18 juni 2020 online bijzonder uitstel van betaling aanvragen als zij niet willen dat de Belastingdienst de tegemoetkoming Wtl verrekent met (naheffings)aanslagen die nog niet betaald zijn.
De Wtl bestaat uit loonkostenvoordelen, het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het lage-inkomensvoordeel voor jongeren (Jeugd-LIV). Werkgevers die recht hebben op een tegemoetkoming Wtl krijgen de definitieve berekening tussen 24 juni en 30 juni 2020. De uitbetaling vindt plaats in de eerste week van juli. Bij werkgevers die nog belastingaanslagen moeten betalen, bijvoorbeeld een naheffingsaanslag loonheffingen of btw, verrekent de Belastingdienst die normaal gesproken met de tegemoetkoming. Maar niet bij werkgevers die voor die aanslagen bijzonder uitstel van betaling hebben gevraagd en gekregen.
Alsnog bijzonder uitstel van betaling aanvragen?
Voorwaarden
- De werkgever voldoet aan de voorwaarden voor bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis.
- De werkgever heeft nog geen bijzonder uitstel van betaling aangevraagd.
- De werkgever verwacht dat hij een tegemoetkoming Wtl krijgt.
- De werkgever wil niet dat de Belastingdienst de tegemoetkoming verrekent met openstaande (naheffings)aanslagen waarvoor bijzonder uitstel van betaling mogelijk is.
Vraag dan zo snel mogelijk online bijzonder uitstel van betaling aan! Dit kan tot en met donderdag 18 juni 2020.
Vraag bijzonder uitstel van betaling in dit geval online aan en niet schriftelijk. Bij schriftelijke verzoeken van bijzonder uitstel van betaling aanvraagt, kan de Belastingdienst dit verzoek niet meer op tijd verwerken.
Meer informatie: Belastingdienst, 15 juni 2020
Online loonzaken update
Wat is het laatse loonbelastingcoronanieuws? Wat regelt het onlangs gepubliceerde Handboek Loonheffingen 2020? Wat zijn de laatste praktijkervaringen rondom de werkkostenregeling? Waar staan we met de vervanging van de Wet DBA? Wat zijn de recente ontwikkelingen in de rechtspraak? Dit en meer in de Online Loonzaken Update, waarin ervaren loonbelastingspecialist mr. Jan-Bertram Rietveld u bijpraat over de laatste actualiteiten op het gebied van de loonheffingen.
Geef een reactie