Vraagt de werkgever een subsidie aan op grond van de tweede Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid? En maakt hij een foutje in de aangifte loonheffingen? Dan nog kan hij volgens Rechtbank Zeeland-West-Brabant recht hebben op de subsidie. De polisadministratie moet dan wel de juiste gegevens bevatten.
Een werkgever had op 6 juli 2020 een aanvraag ingediend voor een subsidie op grond van de tweede Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-2). De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wees deze aanvraag af. Volgens de minister had de werkgever de vereiste loonaangifte niet tijdig en correct ingediend. Het loon was namelijk opgegeven als bijzonder loon. En eerder in de aangifte waren de werknemers per abuis aangemerkt als niet-verzekerd voor de werknemersverzekeringen.
Kloppende polisadministratie
De rechtbank merkt echter op dat de minister bij de toets of sprake is van SV-loon de polisadministratie moet volgen. De gegevens in de polisadministratie kloppen in deze zaak wel. Uit overige gegevens blijkt ook dat de werkgever in zijn loonaangifte een verkeerd kruisje heeft gezet. In de loonaangiftes van voorgaande jaren blijkt eveneens dat sprake is van SV-loon. De rechtbank oordeelt daarom dat de werkgever recht heeft op de NOW-2 subsidie.
Geef een reactie