Onlangs is in de aanloop naar de verkiezingen van 2021 voor de Tweede Kamer de Ombuigings- en intensiveringslijst 2020 verschenen. Uiteraard is het interessant de lijst door te nemen op zijn fiscale merites, in het bijzonder waar dat de vennootschapsbelasting betreft. Mede in het licht van de coronacrisis vraagt prof. dr. Jan Bouwman zich af of het verstandig is deze maatregelen door te voeren als daar niets tegenover staat.
Reader Interactions
Gerelateerde berichten
Wijziging besluit vrijgestelde beleggingsinstelling
De staatssecretaris van Financiën heeft een wijziging van het besluit over de vrijgestelde beleggingsinstelling gepubliceerd.
Opinie | ‘De geheime bv en de niets-bezittende partner’
In voorkomende gevallen verbergen partners hun vermogen voor elkaar, maar niet zonder consequenties. De Opinie van deze week heeft als onderwerp ‘de geheime bv’. Mr. dr. Chris Dijkstra en mr. Romano Graves bespreken de tariefopstap in artikel 2.12 Wet IB 2001 en manieren waarop belastingplichtigen een geheime bv voor zowel hun partner als de fiscus... lees verder
Vrijval onterecht gevormde PEB met foutenleer alsnog belast
Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat een BV ten onrechte een pensioenvoorziening heeft gevormd, omdat niet voldaan is aan de voorwaarden voor pensioen in eigen beheer (PEB).
KGS kosten vervreemding deelneming bij juridische moeder-dochterfusie
De Kennisgroep deelnemingsvrijstelling heeft de vraag beantwoord of het aftrekverbod van artikel 13, eerste lid, Wet Vpb 1969 van toepassing is op kosten ter zake van een juridische moeder-dochterfusie. In deze casus is de moedervennootschap de verkrijgende rechtspersoon en de dochtervennootschap de verdwijnende rechtspersoon.
Verliesverrekening niet te redden met voorraadherwaardering
Volgens Advocaat-generaal Wattel telt een voorraadherwaardering niet mee voor de zogeheten inkrimpingstoets.
Geef een reactie