Het persoonlijk afgeven van belangrijke stukken bij instanties is wat ongebruikelijk, maar in principe toegestaan. Wordt bij de afgifte een stempel voor ontvangst gezet en krijgt de indiener een kopie mee? Dan beschikt de indiener ook nog eens over sterk bewijs dat de stukken (op tijd) zijn afgegeven.
Ook een B.V. die een beroepsprocedure voor Rechtbank Noord-Nederland voerde profiteerde van de fysieke afleveringen. Zij stelde dat haar vertegenwoordiger persoonlijk een beroepschrift tegen een aantal navorderingsaanslagen had afgeleverd op het Paleis van Justitie in Den Haag. Hoewel de fiscus dit in twijfel trekt, gelooft de rechtbank de B.V. Het beroepschrift is voorzien van twee ontvangststempels die het verhaal van de B.V. aannemelijk maken. Het beroep van de B.V. is dus ontvankelijk.
Adreswijziging
Daarnaast stelt de B.V. dat zij tijdig bezwaar heeft ingediend. De Belastingdienst had namelijk de navorderingsaanslagen in eerste instantie gestuurd naar het oude adres van de B.V. De B.V. had echter in een brief heel duidelijk laten weten dat zij een nieuw postadres had. In de brief had zij daarnaast benadrukt dat men de post niet meer naar het oude adres moest versturen. De vertegenwoordiger van de B.V. heeft deze brief eveneens persoonlijk afgeleverd bij een kantoor van de Belastingdienst. De rechtbank constateert dat ook deze brief is voorzien van een ontvangststempel. Het is dus aan de fiscus te wijten dat de navorderingsaanslagen naar een verkeerd adres zijn gestuurd. Dit heeft weer als gevolg dat de bezwaartermijn later aanvangt en de B.V. tijdig in bezwaar is gegaan.
Geef een reactie