De Belastingdienst attendeert ondernemers met belastingschulden op het sluiten van een saneringsakkoord voor 1 oktober 2023. Vanwege de coronacrisis gaat de Belastingdienst tijdelijk soepeler om met 1 van de voorwaarden om mee te werken aan een saneringsakkoord.
Normaal geldt de voorwaarde dat de Belastingdienst ten minste het dubbele uitkeringspercentage ontvangt van wat de ondernemer andere schuldeisers aanbiedt. Maar tot 1 oktober 2023 neemt de Belastingdienst genoegen met ten minste hetzelfde uitkeringspercentage. De Belastingdienst raadt ondernemers daarom aan nog vóór 1 oktober 2023 met schuldeisers in gesprek te gaan over een saneringsakkoord.
Saneringsakkoord zzp’er
Neem contact op met de gemeente. Die kan een minnelijk schuldsaneringstraject opstarten. Lees meer bij Ik kan mijn schulden niet betalen en Hoe werkt minnelijke schuldsanering?.
Onderneming is een rechtspersoon
De ondernemer moet zelf een saneringsakkoord regelen met schuldeisers. Gaan alle schuldeisers akkoord met een betalingsvoorstel? Dan kan de ondernemer de Belastingdienst vragen een deel van de belastingschuld kwijt te schelden. Dit kan met het formulier Verzoek kwijtschelding van belasting en/of premie voor ondernemingen. In het formulier staat aan welke voorwaarden een verzoek moet voldoen. Lees meer bij Kwijtschelding van belasting voor ondernemers.
Bron: Belastingdienst, 24 juli 2023
Masterclass Ondernemer in zwaar weer
Veel ondernemers en bedrijven hebben door de coronapandemie en de energiecrisis enkele pittige jaren achter de rug. Natuurlijk wil je jouw klant in ‘zwaar weer’ met raad en daad bijstaan. Praktisch en to the point. Hoe en hoever leer je in deze eendaagse cursus. En omdat voorkomen beter is dan genezen, krijg je ook tools aangereikt voor concrete adviezen waarmee je klant het ‘zware weer’ tegemoet kan treden. En als het dan toch helemaal mis gaat, is schadebeperking het uitgangspunt. Het bedrijf is misschien niet meer te redden, maar het ondernemerschap wel. In deze cursus belichten vier topdocenten de ‘ondernemer in zwaar weer’ langs vier verschillende invalshoeken: fiscaliteit, financiën, arbeidsrecht en aansprakelijkheid.
Geef een reactie