Staatssecretaris Snel stuurde de fiscale beleidsagenda 2019 naar de Kamer. Hij blikt terug op een aantal genomen maatregelen en geeft aan wat de Kamer het komend jaar aan wetgeving kan verwachten.
In het tweede kwartaal van 2019 ontvangt de Kamer:
– het wetsvoorstel minimum CO2-prijs voor elektriciteitsopwekking;
– het wetsvoorstel belasting op luchtvaart; en
– het implementatiewetsvoorstel van de tweede antibelastingontwijkingsrichtlijn tot wijziging van de eerste antibelastingontwijkingsrichtlijn wat betreft hybridemismatches met derde staten (ATAD2).
In het derde kwartaal ontvangt de Kamer:
- het implementatiewetsvoorstel EU-richtlijn meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies (de Mandatory Disclosure-richtlijn);
– het wetsvoorstel excessief lenen bij de eigen vennootschap; en
– het pakket Belastingplan 2020, waaronder het wetsvoorstel ter invoering van een conditionele bronbelasting op renten en royalty’s per 2021 en het implementatiewetsvoorstel btw-richtlijn quick fixes. Aan het einde van het vierde kwartaal ontvangt de Kamer het implementatiewetsvoorstel btw-richtlijn ecommerce.
In deze brief gaat hij verder in op vijf prioriteiten in zijn beleid, waaronder de aanpak van belastingontwijking en -ontduiking, lagere lasten op arbeid en een aantrekkelijk vestigingsklimaat.
> Zie ook Uitbetalen met aandelenopties voor startups aantrekkelijker
Meer informatie: Ministerie van Financiën, 27 mei 2019
Geef een reactie