“Dat regelen ze zelf maar in de IB” is volgens mr. Carlo Douven vaak de houding van inhoudingsplichtigen bij grensoverschrijdende arbeid. ''Niet slim, dat kost ze geld'', voegt hij toe.
In zijn eerste PE-Pitstop Grensoverschrijdende arbeid bespreekt Douven de loonheffingen. Na de aandacht getrokken te hebben met zijn inleidende stelling gaat hij dan ook alle relevante onderwerpen langs. Het begin: wie is eigenlijk werknemer in Nederland? Hoe bepaal je eigenlijk waar iemand werkt? Dat doe je door te bepalen waar iemand fysiek is? Tja. Is dat eigenlijk wel controleerbaar? Met bonnen? Agenda? Nee. Inloggegevens analyseren is het meest zeker. Oeps!
Waarom zouden buitenlandse bedrijven zich eigenlijk willen melden als Inhoudingsplichtige? Vanwege onze 30%-regeling natuurlijk! Maar: het toetsloon voor kenniswerkers van de IND en voor de 30%-regeling loopt uiteen. Ingewikkeld en opletten dus. De werkkostenregeling en de overgangsregeling in het Verdrag met Duitsland zijn ook ingewikkeld, stelt Douven. Nadat nog verschillende andere onderwerpen aan de orde zijn geweest eindigt Douven met een vraag voor de toekomst: wat gaan de Belgische en Duitse dga’s doen met het pensioen in eigen beheer? Hoe gaat dat uitpakken? "Niemand die dat weet in te schatten".
In de PE-Pitstop Grensoverschrijdende arbeid inkomensheffing van 7 december a.s. vertelt mr. Carlo Douven u over de actualiteiten op het gebied van inkomensheffing bij grensoverschrijdende arbeid.
Geef een reactie