‘Ga niet rommelen met de 30%-regeling voor buitenlands talent. Dit zet de Nederlandse bedrijven van de toekomst (scale-ups) op achterstand en maakt Nederland onaantrekkelijker voor het technische talent dat we keihard nodig hebben.’ Die oproep doen zo’n 40 bedrijven, VNO-NCW, Techleap en tal van ondernemersorganisaties in een brief aan de Tweede Kamer.
Grote multinationals maken gebruik van de expatregeling, maar ook start-ups en universiteiten. Dit jaar kost dat de schatkist naar verwachting circa € 700 miljoen, afgelopen jaren was dat ongeveer € 1 miljard.
In de politiek gaan stemmen op om de regeling verder in te perken, nadat enkele jaren geleden al de looptijd werd ingekort van acht naar vijf jaar. Ingrid Thijssen, VNO-NCW-voorzitter: ’Een verdere inperking van deze regeling zou -zoals de Britten dat noemen- penny wise pound foolish zijn. Voor veel scale-ups is de regeling namelijk cruciaal om talenten aan te kunnen trekken. Daar moeten we het van hebben voor onze toekomstige duurzame economie en met een beperkt aanbod van specialistische technici.
Bron: VNO-NCW, 6 mei 2022
Verdiepingscursus Internationale aspecten loonheffing
In deze cursus onder meer aandacht voor belastingplicht van niet in Nederland wonende werknemers, inhoudingsplicht voor niet in Nederland gevestigde werkgevers, internationale sociale zekerheid, de internationale aspecten van de werkkostenregeling en de 30%-regeling. Ook komen praktische zaken aan de orde die een rol spelen in de loonadministratie voor grensoverschrijdende werknemers en wordt aandacht besteed aan de salary split.
Geef een reactie