De contouren van het nieuwe steunpakket worden steeds duidelijker. Bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis krijgen een ruimere compensatie voor hun vaste lasten. Die is nu nog eenmalig 4000 euro, maar dat kan vanaf volgende maand oplopen tot een bedrag van maximaal 20.000 euro, afhankelijk van het omzetverlies.
Dit meldt de NOS. Ingewijden bevestigen een bericht daarover van De Telegraaf. Het kabinet legt de laatste hand aan het plan, de details van het nieuwe steunpakket worden woensdag bekendgemaakt.
Met de ruimere compensatie wil het kabinet bedrijven tegemoetkomen waar de omzet voor een groot deel, of helemaal is weggevallen. Die krijgen wel subsidie voor de loonkosten, maar dat is niet genoeg om het hoofd boven water te houden. Het nieuwe steunpakket gaat vrijwel zeker voor drie maanden gelden: juni, juli en augustus.
De compensatie gaat dus afhangen van het omzetverlies. Hoe hoger die is, hoe hoger de compensatie. Volgens de bronnen gaat er wel een maximum gelden van 20.000 euro. Om voor de regeling in aanmerking te komen moet de laatste drie maanden minstens 30 procent van de omzet weggevallen zijn.
Boete
Woensdag wordt duidelijk hoe het nieuwe steunpakket eruit ziet. Er komt meer geld beschikbaar, zodat werkgevers ook zaken als vakantiegeld kunnen doorbetalen. De boete op het ontslaan van personeel verdwijnt. Er wordt nog gekeken naar een grotere rol voor vakbonden bij ontslagprocedures. Ook komen er tientallen miljoenen meer beschikbaar voor het omscholen van werknemers die hun baan zien verdwijnen door de coronacrisis.
Bron: NOS, 18 mei 2020
Zie Steunpakket economie met drie maanden verlengd
Sdu Covid-19 event: Inzicht en uitzicht
De Coronacrisis heeft ingrijpende gevolgen voor bedrijven en overheidsorganisaties. Hoe gaan we op de korte én de lange termijn om met nieuwe noodmaatregelen en wetgeving? En wat betekent deze nieuwe situatie voor de toekomst van úw organisatie? Tijdens een inspirerend online programma biedt Sdu op donderdag 11 juni van 10.00 tot 13.30 praktische handvatten. Topbestuurders en praktijkexperts gaan in op onderwerpen als de NOW, noodmaatregelingen, veiligheidsmaatregelen, effectief samenwerken, communicatie en bevoegdheden. Zorg dat u er ook bij bent!
Geef een reactie