Het berekenen van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek per participant van een samenwerkingsverband is nogal gecompliceerd. Zeker wanneer sprake is van buitenvennootschappelijke investeringen. Het kabinet zal daarom deze investeringsaftrek aanpassen in 2021. Het is daarom interessant om te kijken of het naar voren halen of juist uitstellen van buitenvennootschappelijke investeringen fiscaal loont.
In 2020 kunnen vennoten van een vof soms hun kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) optimaliseren door buitenvennootschappelijke investeringen te doen. Onder omstandigheden kunnen zij dan de maximale KIA claimen, terwijl een medevennoot ook nog een beetje KIA toepast. Dat blijkt althans uit de rechtspraak. In 2021 zal dat niet meer mogelijk zijn. Alle vennoten moeten dan eerst het totaal van de KIA berekenen aan de hand van de som van de investeringen van het samenwerkingsverband en hun buitenvennootschappelijke investeringen. Vervolgens hebben zij recht op een aandeel in de KIA dat overeenkomt met hun aandeel in de som van investeringen. Daartegenover staat dat de KIA per onderneming gaat gelden! Ondernemers doen er dus goed aan met deze kennis in het achterhoofd uit te rekenen in welk jaar een buitenvennootschappelijke investering het beste kan vallen.
100 onmisbare besparingskansen
Juist nú is mogelijk belastingvoordeel van groot belang. Welke maatregelen helpen uw klanten dit jaar nog geld besparen? En welke kunnen ze beter volgend jaar toepassen voor maximaal rendement? Met de Special 100 Fiscale Eindejaarstips 2020/2021 heeft u direct 100 onmisbare tips in handen!
De special is geschreven in de taal van de klant. Hierdoor kunt u ‘m meteen doorsturen en inzetten voor relatiemarketing. Onderscheid uzelf als adviseur en adviseer uw klanten tijdig over dé besparingskansen met deze handige special. Bestel ‘m nu!
Geef een reactie