De Belastingdienst attendeert ondernemers op de datum van 1 april 2024 voor het sluiten van een saneringsakkoord.
Vanwege de coronacrisis gaat de Belastingdienst tot die datum soepeler om met 1 van de voorwaarden om mee te werken aan een saneringsakkoord. Dit kan ook als de ondernemer nog niet alle informatie heeft die nodig is voor een verzoek om schuldsanering. Na 1 april heeft de ondernemer namelijk nog 90 dagen de tijd om het verzoek alsnog volledig in te vullen.
Versoepeling voorwaarde saneringsakkoord tot 1 april 2024
De Belastingdienst werkt alleen mee aan een saneringsakkoord als de ondernemer aan bepaalde voorwaarden voldoet. Normaal geldt als 1 van de voorwaarden dat de Belastingdienst ten minste het dubbele uitkeringspercentage ontvangt van wat de ondernemer andere schuldeisers aanbiedt. Maar tot 1 april 2024 neemt de Belastingdienst genoegen met ten minste hetzelfde uitkeringspercentage. Hierdoor is de kans groter dat ook andere schuldeisers willen meewerken.
Zzp’er of eenmanszaak
Lees meer bij Ik kan mijn schulden niet betalen en Hoe werkt minnelijke schuldsanering?.
Rechtspersoon
Lees meer bij Kwijtschelding van belasting voor ondernemers.
Zijn niet alle schuldeisers akkoord, maar toch een schuldregeling?
Gaan niet alle schuldeisers akkoord met het betalingsvoorstel? Dan is het mogelijk toch nog een akkoord over een schuldregeling te bereiken via de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).
Lees meer over de WHOA op de website van KvK.
Bron: Belastingdienst, 22 maart 2024
Online cursus Staken van de onderneming: (turbo)liquidatie, WHOA liquidatie akkoord
Na afloop van de cursus beschik je over een goed begrip van de diverse wijzen waarop een rechtspersoon geliquideerd kan worden en wanneer voor welke optie gekozen moet worden. In dit kader wordt ook ingegaan op de mogelijkheid van een WHOA liquidatie akkoord alsmede de gevaren rondom turboliquidatie.
Geef een reactie