Een document waarin de overledene aangeeft hoe de boedel moet worden verdeeld tussen de erfgenamen.
Taxence
door Jelle Berghuis
Een document waarin de overledene aangeeft hoe de boedel moet worden verdeeld tussen de erfgenamen.
Filed Under: T
Bij de tweetrapsmaking beschikt de erflater tweemaal over zijn nagelaten goederen. Hij bepaalt bij testament dat het recht van de erfgenaam (bezwaarde) bij diens overlijden eindigt en dat daarna een of meer anderen (verwachters) als erfgenaam opkomen indien zij nog leven.
Een verzekeraar die door de staatssecretaris van Financiën is aangewezen als verzekeraar voor bijvoorbeeld pensioenen. Dit kunnen ook buitenlandse verzekeraars zijn of een bv van een directeur-grootaandeelhouder.
Als een werknemer op grond van fiscale wetgeving zowel in zijn woonland als in het werkland als inwoner wordt aangemerkt is sprake van dubbel inwonerschap. Zonder nadere bepaling is een werknemer twee maal belast over het wereldinkomen. De Tie-breakerrule in het belastingverdrag tussen de twee landen biedt in dit soort conflictsituaties een oplossing. Door zorgvuldig... lees verder
Dit is een methode waarbij werknemers die worden uitgezonden naar het buitenland fiscaal gezien niet beter of slechter af zijn. Zo kan een werkgever bijvoorbeeld rekening houden met het feit dat door emigratie de hypotheekrente niet meer aftrekbaar is of de werknemer geen gebruik meer kan maken van bepaalde aftrekposten. Een werkgever kan dan het... lees verder
Een maatschappij die zich bevindt tussen een houdstermaatschappij en een werkmaatschappij. De houdstermaatschappij bezit de aandelen in de tussenhoudstermaatschappij, die op haar beurt weer de aandelen in de werkmaatschappij houdt. Zo heeft de holding een indirect belang in de werkmaatschappij.
Taxence is een uitgave van
Sdu
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
Geef een reactie