Werkgever moet zich vergewissen van ontvangst aanzegging
Posted on 21 januari 2025
Een werknemer vordert een aanzegvergoeding omdat hij niet tijdig op de hoogte is gesteld van het niet verlengen van zijn tijdelijke arbeidsovereenkomst. De werkgever had de aanzegging via een digitaal bericht gestuurd, maar de werknemer stelt dit bericht nooit te hebben ontvangen.
Documenten openbaar over rol ondernemerschap bij kwalificatie arbeidsrelatie
Posted on 20 januari 2025
De staatssecretaris van Financiën heeft documenten openbaar gemaakt naar aanleiding van een verzoek om informatie over (de rol van) ondernemerschap bij de kwalificatie van een arbeidsrelatie in het kader van de loonheffingen. Het verzoek is gedaan op basis van de Wet open overheid (Woo).
Hoge AWf-premie door ontbreken schriftelijke arbeidsovereenkomst
Posted on 17 januari 2025
Een werknemer heeft na een aantal tijdelijke arbeidsovereenkomsten van rechtswege een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd gekregen. De werkgever heeft daarom de lage AWf-premie afgedragen. Volgens rechtbank Zeeland-West-Brabant is dat niet terecht.
Verdieping
Naheffen over onterechte reiskostenvergoeding voor meerijder
Posted on 15 november 2022
Als een werkgever regelt dat sommige werknemers kunnen meerijden met hun collega’s, mag hij deze meerijders daarnaast geen onbelaste reiskostenvergoeding toekennen.
Verzoek binnen vier maanden na tewerkstelling om 30%-regeling
Posted on 8 november 2022
De Belastingdienst mag de 30%-regeling laten ingaan in de maand na ontvangst van het verzoek als het verzoek niet binnen 4 maanden na aanvang van de tewerkstelling is ingediend.
Overeenkomst van opdracht of arbeidsovereenkomst?
Posted on 1 november 2022
Soms komen partijen expliciet overeen dat ze geen arbeidsovereenkomst beogen. Als echter de opdrachtgever hele grote invloed heeft op de werkzaamheden van opdrachtnemer, dan is toch sprake van een arbeidsovereenkomst.